Ahogy kezdõdött…
…a Fekete Bárány Természetjáró Szakosztály és Egyesület

Egyesületünk magja a PTTE Vándorsport szakosztályban kezdte szervezett természetjáró pályafutását a kilencvenes évek legelején. MTSZ tagként részt vettünk munkatúrákon, turistaút építéseken, szakosztálytúrákon. Ezzel párhuzamosan megismerkedtünk a természetjárás teljes spektrumával.
1994-ben a Vándorsportból kiváló fiatalos mag önálló szakosztályt hozott létre, Fekete Bárány Természetjáró Szakosztály néven. 1996. április 1-én a szakosztályunk egyesületté alakul, így létrejön a Fekete Bárány Természetjáró Egyesület. Az alapszabály elfogadásával elszakadtunk a Baranya megyei Természetbarát Szövetségtõl és csatlakoztunk az Országos Szövetséghez. 
1997-ben 5 önálló rendezvénnyel bírt az egyesület (Téli Mecsek 30, Mecsek 1800, Szuadó 40/17, Mecsek Éjszakai Teljesítménytúra, Takács Gyula Emléktúra). Tagjaink több teljesítménytúra rendezésében segédkeztek, elsõsorban a CSBT (Cserhát Baráti Társaság) és a TTT (Teljesítménytúrázók Társasága) rendezvényein. 2003 óta, a  tragikusan fiatalon elhunyt túratársunk és barátunk emlékét méltó módon örzi a Simics Tamás Emléktúra, amely két derekas erőpróbából áll és az Elõ a kerékpárral és a Mecsek Éjszakai teljesítménytúra együttes szintidőn belüli abszolválásával teljesíthető. Az egyesület jelenleg 4 túrát rendez ( 3 gyalogos, 1 kerékpáros).

Az egyesület tagjai részt vesznek az MTSZ minősítési rendszerében, többszörös kiváló, érdemes és arany minősítéssel többen rendelkeznek. Tagjaink között van vizitúravezető is, aki rendszeresen szervez belföldi és külföldi túrákat. Szeretjük és műveljük a magashegyi,kerékpáros, vándortúrát, valamint a különféle túramozgalmakat. Teljesítménytúrákon a kilencvenes évek eleje óta rendszeresen résztveszünk.
Barangolásainkon, vándorlásaink során az erdőt, a természetet, nem pályának, hanem élő rendszernek tekintjük, óvjuk és védjük és szeretnénk, ha az alázatos, valódi értékekkel bíró szemlélet lenne az uralkodó.

JSN Metro is designed by JoomlaShine.com